Nieuw design voor klanten van Yard zorgsites.

Het design van alle websites voor huisartsen, apothekers en gezondheidscentra is verbeterd. 60% van de patiënten bezoekt de praktijkwebsite via een mobiel apparaat. Daarom is het van belang dat zowel de desktopversie als de mobiele variant goed toegankelijk en prettig leesbaar is. De knoppen en telefoonnummers op de websites zijn nu nog beter te zien, verder is ook het contrast op verschillende plekken verbeterd. Hier profiteren ook bezoekers met een visuele beperking van.

Nieuwe functionaliteiten

yard-zorgsites-nieuw-design

Het nieuwe design is afgelopen week doorgevoerd en was direct zichtbaar voor alle praktijken. De nieuwe lay-out is niet alleen rustiger en prettiger leesbaar, maar bevat ook nieuwe functionaliteiten, onder andere het aanpassen van het lettertype (font) op de website. Praktijken kunnen nu uit 12 verschillende fonts kiezen, deze variëren van vriendelijke tot klassieke stijl.

Gebruikersonderzoek

De verbeteringen zijn uitgebreid getest door het User Experience designteam van Yard Digital Agency en gebruikers van de zorgsites. Ook in de toekomst blijft Yard zorgsites continue streven naar verbeteringen op het gebied van webtoegankelijkheid en uiteraard wordt gebruikersfeedback daarin meegenomen.

Yard zorgsites verwerkt gemiddeld 400.000 bezoekers per maand via 250 verschillende sites, variërend van sites voor huisartsenpraktijken tot sites voor gezondheidscentra.

Ook interesse in een toegankelijke website? Laat het ons weten!

Blogs

Lagere werkdruk door een goede praktijkwebsite

Lagere werkdruk door een goede praktijkwebsite

Steeds meer huisartsen maken gebruik van een website voor hun praktijk. Zij zetten deze websites voornamelijk in voor contactgegevens, zoals adres en telefoonnummer, openingstijden, basisinformatie over medewerkers of spreekuren. Hoewel deze informatie zeker van...

Lees meer
Waarom offline soms beter is dan online

Waarom offline soms beter is dan online

Het is alweer bijna 1,5 jaar geleden dat de privacywetgeving AVG in werking is getreden. Om als praktijk hieraan te blijven voldoen is alleen wel een continu proces. De regels dwingen om zorgvuldig om te gaan met de privacygevoelige informatie van patiënten. Juist nu...

Lees meer

Presenteer met één klik MijnGezondheid.net
Gebruiksvriendelijk

Plaats MijnGezondheid.net direct op uw praktijkwebsite en verbindt het met uw Medicom HIS systeem.

Wij werken nauw samen met PharmaPartners, de leverancier van o.a. MijnGezondheid.net en Het HIS systeem Medicom.

Om de praktijkwebsite toegankelijker te kunnen maken voor de patiënt, bieden wij kant en klare functies van MijnGezondheid.net aan die u eenvoudig kunt activeren.

Te denken valt hierbij aan:

 - Button inloggen naar mijn medisch dossier op homepage
 - Een MijnGezondheid.net blok gestyled in de kleuren van uw website
 - Een MijnGezondheid.net pagina met automatisch de juiste informatie voorziening voor nieuwe gebruikers.
 - Formulier online afspraak maken zonder DigID
 - Herhaalmedicatie aanvragen

Uw afspraken en vragen worden direct in uw Medicom HIS systeem getoond en voor patiënten wordt het een stuk eenvoudiger om gebruik te maken van MijnGezondheid.net.